El documental

NdT. Activa los subtítulos en castellano en el botón CC del visor de vídeo si lo deseas.

Fitxa del documental en català

Nota de premsa

Información en castellano

Póster LesNostresEnergies

 

‘Les Nostres Energies’ vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d’altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.

Igualment, l’audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d’una concepció participativa d’aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l’agenda.

Estrenem el 6 de novembre del 2014. No dubteu en fer-nos arribar tots els vostres comentaris i suggerències. Si voleu fer-ne un passi, estem a la vostra disposició igualment.

4 pensaments sobre “El documental

  1. Retroenllaç: Les Nostres Energies, un documental sobre el nostre insoportable sistema energètic | Associació Salut i Agroecologia (ASiA)

  2. Retroenllaç: Docufòrum: Les nostres energies – Dimecres 25/02 | Pla d’Energia Participatiu

  3. Retroenllaç: 10 i 11 de juny. 1a Fira d’Economia Social i Solidària del Vallès | ANC – Sabadell per la Independència

  4. Retroenllaç: Docufòrum: Les nostres energies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s